×
Faapasi i anotusi
MediaLight po'o LX1: O fea e tatau ona e fa'atau?

MediaLight po'o LX1: O fea e tatau ona e fa'atau?

Matou te gaosia laina eseese e tolu o moli faʻaituau:

  • Lelei: LX1 Bias Moli, o la matou filifiliga tau sili ona maualalo ma le CRI o le 95, ma le maualuga o le LED o 20 i le mita
  • lelei: Ala o Faasalalauga Mk2, o la tatou filifiliga sili ona lauiloa, ma le CRI o le ≥ 98, ma le maualuga o le LED o 30 i le mita
  • sili: MediaLight Pro2, o la tatou oloa muamua, ma tekinolosi fou emitter ma se CRI o le 99, ma LED density o 30 i le mita. 

Ma o le mea moni o soʻo se tasi o nei moli e lava saʻo e faʻaoga i se tulaga faʻapolofesa poʻo se TV faʻavasegaina i le fale.

Ae ui i lea, matou te mauaina le tele o imeli ma talatalanoaga talosaga fesili po o fea iunite e faʻatau. Ou te fia faasoa atu ou lava manatu i le mataupu faatasi ai ma mea na matou aoaoina mai tagata faatau na faia le filifiliga. 

Mafaufau i lau TV i tulaga o le "lelei," "lelei" poʻo le "sili ona lelei" ma fai lau filifiliga faʻatau e tusa ai. 

Matou te fautuaina le "10% tulafono," poʻo le tausia o tau o mea faʻaoga e pei o moli faʻaituau i le 10% o le tau o le TV pe itiiti.

E ala i su'esu'ega a tagata fa'atau ma talatalanoaga i luga o le initaneti, na matou iloa ai e le mana'o tagata fa'atau e sili atu i le 10% le tau o le TV i mea fa'aoga. I se isi faaupuga, e le manaʻo tagata faʻatau e tuʻu $100 moli i luga o le $300 TV. 

E foliga mai e fa'aletonu, ae e masani lava ona galue o se "tulafono fa'auro" ona o TV i le vaega "lelei" o lo'o tu'ufa'atasia ai fefa'ataua'iga eseese e ausia ai le tau fa'atatau. TV i lenei vaega e fa'amanuiaina tele mai moli fa'aituau ona o le fa'aitiitia o le fuga ma fa'aleleia le fa'atusatusaga o lo'o iai i ona fa'amanuiaga sili ona iloga. 

I le avea ai o se kamupani, na matou iloa o TV, e aofia ai faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga i tau maualalo, o loʻo faʻatupulaia le tele. Sa tatau ona matou su'eina se auala e toe fa'aleleia ai a matou fa'amatalaga e maua ai le sa'o sa'o matou te iloa ai, ae i se tau e sili atu ona manaia, ae maise i le uumi umi ua amata ona lauiloa. 

Na matou faia lenei mea e ala i le faʻaititia o le maualuga o le LED, poʻo le numera o LED i le mita, i luga o le LX1 i le maualuga e latalata i mea e te mauaina i luga o le tau o le USB-powered strips. A fesili tagata fa'atau pe aisea ua sili atu ai le taugata o le MediaLight, e masani ona matou tali atu e sili atu a matou LED, ma sili atu i latou i le fasipepa. Sa tatau ona matou faia le laina LX1 o moli faʻaituau e sola ese ai mai lena manaʻoga faʻapitoa, lea e leai se aʻafiaga i le lelei o le malamalama pe a lava le avanoa mo moli e sosolo i luga o le puipui. 

O meataalo ColorGrade LX1 LED e gaosia i le taimi lava e tasi ma le Mk2 chips. Matou te vavaeeseina le mea sili ona lelei - soʻo se LED ma CRI ≥ 98, ma faʻaaogaina i le Mk2. O isi tupe meataalo, faʻatasi ai ma faʻamaopoopo chromaticity tutusa, ma le CRI i le va o le 95 ma le 97.9, o loʻo faʻaaogaina i le LX1. O i latou, mo faamoemoega uma lava, "se fetaui." E mafai ona e fa'aogaina i le fa'apipi'i tutusa. 

O lea la, e sili atu le MediaLight Mk2 nai lo LX1 i tulaga o le faʻatinoga?

Ioe, e sili atu ona sa'o.

Afai e te fuaina moli faʻaituau i lalo ole spectrophotometer, e te iloa ai o le CRI o le LX1 e laʻititi laʻititi nai lo le Mk2. Ae ui i lea, i tulaga faʻapitoa, e le o tagata uma o le a manuia mai lenei faʻaleleia saʻo. O lenei mea e sili atu ona faalagolago i le tagata lava ia. Afai e te iloa o oe lava e matua faigata, o le Mk2 atonu e sili atu le aoga. Afai o loʻo e faʻaalia lau faʻaaliga faʻapolofesa-calibrated, o le Mk2 atonu e sili atu le aoga. Afai e te faʻaaluina le tele o le taimi i luma o lau faʻaaliga, o le Mk2 atonu e sili atu le uiga i tulaga o le saʻo ma le umi o le taimi faʻamaonia (5 tausaga faʻatusatusa i le 2 tausaga mo LX1). 

Afai o oe o le ituaiga tagata e fai mai, ma ou te sii maia, “Ou te le faamagaloina lava a'u lava pe a ou le maua ni mea e sili ona lelei e maua,” atonu e talafeagai le mauaina o le Mk2. (Ae naʻo le iloa e te ono lelei ile LX1). 

E fa'apea fo'i mo TV e matua'i fufula fa'amau. O le maualuga maualuga o le LED i luga o le Mk2 o le a maua ai se siʻosiʻomaga sili atu ona pogisa i nei tulaga ona e itiiti le mamao i le va o LED taʻitasi. 

OK, o fea la o iai le MediaLight Pro2 i lenei talanoaga? 

E pei lava o le fausiaina o le uluai MediaLight Pro na aʻoaʻoina ai i matou i le auala e faʻaleleia atili ai a matou fua ma saʻo e fai ai le MediaLight Mk2, matou te talitonu o a matou oloa i le lumanaʻi e faʻalagolago ia i matou e mafai ona ausia ni fua sili atu ma fua faʻatasi ma tekinolosi fou. O le mea lea ou te fai atu ai o le MediaLight Pro2 o la tatou oloa e vaʻai i luma. O la matou galuega, i le isi 12-18 masina, o le fa'aitiitiga o le fa'atinoga ma le va o tau i le va o le MediaLight Mk2 laina ma le Pro2. 

I le taimi nei, O le MediaLight Pro2 tau e sili atu i le gaosiga ma o le a sili atu i le 10% tulafono i le tele o tulaga, aemaise lava mo fasi pepa uumi i luga o faʻaaliga tetele. Ae ui i lea, i le $ 69 mo le mita e tasi le mita, o le Pro2 o loʻo faʻaogaina pea le tulafono mo le tele o siaki komepiuta. 

O le MPro2 LED chip lava ia e matagofie. O le lelei o le malamalama na faʻamatalaina o le "la i luga o se laina LED" e se tasi tagata asiasi faʻafiafiaina i le NAB 2022, ona o lona maualuga maualuga faʻatusa faʻatusa (SSI) i le D65 (o le tufatufaina atu o le eletise e foliga mai e pei o le susulu o le la, e aunoa ma le lanu lanumoana lea. e maua i le tele o LED). I totonu o se faʻavasegaga faʻavasega, aemaise lava i se faʻaaliga sili ona gafatia, o le MediaLight Pro2 o se faʻaopoopoga sili ona manaia. 

E toe fa'afo'i, o a tatou moli fa'aituau uma e sa'o lelei e fa'aoga i totonu o se si'osi'omaga fa'apolofesa. O i latou uma e sili atu i tulaga faʻapisinisi e pei ona faʻatulagaina e faʻalapotopotoga e pei ole ISF, SMPTE ma CEDIA. 

O le "10% tulafono" e atagia ai le mea moni. E faigofie. Na taʻu mai e tagata faʻatau oloa latou te le o faʻatauina a matou oloa ona o le tau, ae latou te le faʻatuai pe a mafai ona matou tausia lo matou saʻo i se tau maualalo. Na matou faʻalogo, ma faia le LX1 Bias Lighting e fai ai lena mea. 

E tasi le isi fesili tatou te maua tele:

Aisea na matou le taʻua ai le LX1 "Le MediaLight LX1?"

Sa matou mananao e aloese mai le fenumiai.

Sa matou popole ina ne'i taumafai le au fai fefa'ataua'iga e tu'u ese le matou LX1 o se MediaLight. E mafai ona latou fa'atauina le LX1 mo le $25 ma taumafai e pasi e pei o le $69 MediaLight Mk2. O le Mk2 ma le LX1 e faia i autafa, ae o loʻo i ai se eseesega i le maualuga o le LED ma le CRI. Matou te le manaʻo e totogi e latou tagata faʻatau mo tulaga faʻasalalauga MediaLight ma mafaufau pe aisea na itiiti ai LED i luga o laina taʻitasi nai lo le taimi muamua. 

mataupu muamua Molī fa'aituau mo le TV fa'aonaponei.
mataupu o sosoo mai Fufulu Au Molī Fa'aituau: Fa'afefea ona Filifili le Fa'amumu Sa'o mo lau TV