×
Faapasi i anotusi
MediaLight 6500K Simulated D65: Faʻamatalaga Lelei, ISF-Faʻamaonia Simulated D65 Bias Moli

MediaLight 6500K Simulated D65: Faʻamatalaga Lelei, ISF-Faʻamaonia Simulated D65 Bias Moli

E le tatau ona avea ma luʻitau le faʻapipiʻiina o moli susulu saʻo i lau fale matamata ae e masani lava. E ese mai paipa fluorescent, na avea ma maataua mo le tele o tausaga, e i ai ni nai filifiliga na ofoina mai moni CIE tulaga masani malamalama D65 saʻo.  

E i ai tone o faʻavae-faʻavae fofo i luga o le maketi, ae sa i ai lo latou igoa tauleleia o le le faʻamalosia faʻapea foi ma fluorescents, ma e masani ona taua o le lanumoana poʻo lanumeamata i le lanu. Na matou mafaufau ai. Na matou maitauina le tele o faʻaleleia i le faʻatinoina o le LED ma, o le mea moni, lanu faʻamasino faleʻie falegaosimea pei o Just Normlicht na amata ofoina atu faʻavae-faʻavae fofo, o lea na matou iloa ai sa i ai se auala e faʻasaʻo ai, na o le leai lava se tasi na. faia. 

Bias Lighting: Faʻafefea ona galue

Ae tatou te leʻi faʻamatalaina pe aisea e taua ai le saʻo o moli uila, e tatau ona tatou faʻamalamalama muamua sina mea e uiga i le faʻaituau o moli. Ole toʻatele o tatou e matamata ile TV i potu uliuli, poʻo se siosiomaga malamalama. E leai se tasi o nei mea e sili.  

I totonu o se potu uliuli potu ma leai se mea ae o le TV o se punavai o malamalama, o au tamaiti aʻoga o le a faʻalauteleina ma constrict ma le faifai pea suiga i le va o pogisa ma malamalama vaaiga. Lenei mafai mafua ai mata faʻatuina ma taitai atu ai i le ulu ma le lelava.

I leisi itu, afai e te matamata i le TV i totonu o se potu susulu malamalama, o loʻo e faʻatupuina pupula ma isi siʻosiʻomaga mea e le lelei aʻafia le eseʻesega ma le lanu vaaiga o mea oe vaʻaia luga o laupepa.  

Afai la, afai e pogisa e le o le fesili, ma o se malamalama susulu potu e faʻafitauli, o le a le auala saʻo e faʻamalamalama ai se fale faletifaga? Malamalama vave le eria tua le TV. Lenei e masani ona taʻua o le 'Bias moli'. E le o se asu ma faʻata foʻi. Uma potu potu tetele faʻaaoga ai nisi ituaiga o faʻaituau moli. O saienitisi faʻataʻitaʻi e pei o Joe Kane na fesoasoani e faʻasalalau peʻa taʻitaʻia e ia le SMPTE vaega galulue i le mataupu.  

Puipuia eyestrain e le naʻo le aoga e sao lelei faʻamalamalama moli mafai ona ausia. Oe o le a maua ....

  • Malamalama lemu vavalalata i totonu o le potu e fesoasoani ia te oe e 'alo ai i le tuʻuina o lou tamaivae i luga o le laulau kofe, tuʻituʻi lau meainu o filifiliga poʻo le leiloa o lau mamao mamao
  • O se siosiomaga moni leai se pupula. 
    • O laupepa televise e matuaʻi faʻaalia lava, ae afai e te faʻamalamalamaina le TV mai tua, e leai lava se toe pupula. 
  • Faʻatusatusaga sili atu.
    • Faʻafetai i le auala e galue ai o matou mata, ma le faʻaituau moli, oe o le a vaʻaia sili atu eseesega ma pop. O le a foliga manino mai mea uma. Aua le talitonu ia matou? A maeʻa ona e faʻapipiʻi moli moli, tape ma vaʻai pe faʻafefea ona vaʻaia mea uma i le faʻatusatusaga
  • Faʻamatalaga sili atu lanu e faʻatusatusa i moli o le fale 
    • Oe mafai ona faʻaititia eyestrain aunoa ma le saʻo moli, ae afai e te manaʻo e mautinoa le saʻo, oe manaʻo i se moni D65 faʻaituau malamalama

 

mataupu muamua Faʻailoga o mata ma OLED: O le mea moni e sili atu le leaga
mataupu o sosoo mai O le a le faʻaitu moli ma aisea tatou te faʻalogo ai e tatau ona maualuga CRI ma le lanu vevela o le 6500K?